סושי הוא מאכל יפני מסורתי שהפך לפופולרי ברחבי העולם. המרכיב הבסיסי בסושי הוא אורז מבושל תובל בחומץ אורז, סוכר ומלח. לאורז מוסיפים מגוון תוספות, כמו דגים טריים או מעושנים, ירקות, רוטב סויה ואצות ימיות מיובשות (נורי).
ישנם סוגים שונים של סושי, כאשר כל סוג מאופיין בשיטת ההכנה וההרכב שלו:
- ניגירי – גוש אורז עם פרוסת דג טרי או מעושן מונחת מעל.
- מאקי – רולים של אורז ותוספות שונות שמגולגלים בעלה נורי.
- סשימי – פרוסות דג טרי ללא אורז.
- טמפורה רול – מאכל שמשלב אורז ומרכיבים טמפורה (מטוגנים) כמו ירקות או דגים.
סושי נהנה מפופולריות גדולה בזכות טעמו העדין והטרי, וגם משום שהוא נחשב לבריאותי בזכות שימוש במרכיבים טריים ולא מעובדים. ההכנה דורשת כישורים ודיוק, ולעיתים גם טכניקות מסורתיות שמועברות מדור לדור בין הסושי-מן, הטבחים המתמחים בכך.