סביצ’ה וסושי – אוכל בריא

סושי וסביצ’ה הם שני מאכלים מבוססי דגים טריים שמקורם בתרבויות שונות ונהנים מפופולריות גלובלית.

סושי הוא מאכל יפני קלאסי שמורכב מאורז שנתבל בחומץ אורז ומשולב בדרך כלל עם דגים טריים או מעושנים, ירקות, ואצות ימיות. קיימים מספר סגנונות של סושי, כולל ניגירי, מאקי וסשימי, והוא מוגש לעיתים קרובות עם ג’ינג’ר מוחמץ ווואסבי.

סביצ’ה היא מנה דרום אמריקאית, בעיקר מפרו, שבה דגים טריים נחתכים לקוביות ומתבשלים במיץ לימון או ליים, פלפלים חריפים ועשבי תיבול. התוצאה היא מנה טרייה וחמצמצה שמוגשת לרוב כקרפצ’יו, עם תוספת של בצל ועשבי תיבול טריים.

שני המאכלים מתאפיינים בשימוש ברכיבים טריים וטעמים חדים ומרעננים, והם מושכים אוהבי אוכל מכל העולם בזכות פשטותם וטעמם הייחודי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *