מתכון לסביצ’ה במקור סביצ’ה זה מאכל מפרו אבל בסופו של דבר עשה את דרכו למקסיקו ולאחר מכן לטקסס.
יש אינספור שילובים של מרכיבים, אבל הבסיס של כל סביצ’ה זהה – דגים כבושים בנוזל חומצי מעורבב עם עשבי תיבול, פרות וירקות אחרים. דגים טריים ורעננים כמו טונה, מוסר ים ודניס אצלנו גם סלמון הם אפשרויות טובות.
המתכון שאנו ניתן לכם פה מקורו באי סאוט’ פדרה איילנד שנמצא בטקסס קרוב לגבול עם מקסיקו…
מתכון לסביצ’ה 4 מנות הגשה
רכיבים
- מלח גס
- 1 קילו דג לבחירה
- 1 כוס מיץ ליים סחוט טרי, מ-4-8 ליים, תלוי עד כמה הם עסיסיים
- 3 עגבניות שרי מאורכות בשלות, ללא זרעים וחתוכים לקוביות
- 2 פלפל חריף, ללא זרעים וחתוכים לקוביות
- ¼ כוס בצל אדום חתוך לקוביות
- 3 שיני שום, קצוצות
- ¼ כוס כוסברה קצוצה
- ½ כפית כמון טחון
- ½ כפית אורגנו מיובש
- 1 אבוקדו, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות
- 1 כף שמן זית
- צ’יפס טורטיה, להגשה
- פלחי ליים, להגשה
הוראות
- חותכים את הדג לקוביות קטנות, ואז מניחים במיכל שאינו מגיב לחומציות ומכסים במיץ הליים. מקררים ומשרים 20 דקות.
- לאחר זמן זה, מסננים את הדג מהמיץ, שומרים את מיץ הליים. בקערת הגשה מערבבים את הדג עם העגבניות, הפלפל, הבצל האדום, השום, הכוסברה, הכמון, האורגנו, שמן הזית והאבוקדו. מערבבים פנימה את השמן, ואז מוסיפים מעט ממיץ הליים השמור. כדאי להתחיל עם 3 כפות מיץ, ואז לטעום ולהתאים את התיבול, הוספת מלח לפי הטעם ועוד מיץ אם צריך.
- מגישים מיד עם שבבי טורטייה ופלחי ליים. אפשר לאכול אותו כמטבל או על צלחות אישיות עם כלים.